Skänk en gåva till Forskningen om spädbarnsdöd
Swisha: 9002122, märk Solvända

I Johanna-Louise minne

Skapad av:

Linda Furuskog

Startdatum:

2012-06-01

Insamlade kr:4810

Insamlingens mål

1
0
0
0
0

Den 7/5-08 förändrades vårat liv stort!

Vi var mitt på dagen den 6 maj 2008 hos barnmorskan på MVC på rutin kontroll. Vi hade då gått en dag över beräknad förlossningsdag. Vi lyssnade på vår lilla prinsessas hjärtslag. De tickade på som de skulle på sina 150 slag. Jag mådde toppen! Det rosa rummet stod helt klart hemma och vi alla längtade över att få träffa henne. Och vi pratade om det skulle sätta igång under natten så hon skulle födas på storebrors treårs dag. Det sjuka är att vi tyckte att det skulle vara hemskt….att de skulle behöva dela födelsedag, men vi kunde aldrig ana vad som skulle hända.

Runt 19-tiden samma kväll startade värkarna, runt midnatt ringde vi till min mamma och sa att hon får snabba sig över. När vi var på väg att åka till förlossningen vaknade vår äldsta son Hugo och undrade om vi skulle åka till doktorn och få lillasyster. När vi åkte vinkade han hej då och sa: - Jag längtar tills i morgon, för då får jag träffa lillasyster!

Jag minns än idag så tydligt hur jag fokuserade på att varje värk är bra, för vi kommer ett steg närmre mötet med vår lilla dotter.

Vi blev visade till ett rum direkt och en syster satte en CTG på magen, hon frågade om jag visste hur bebisen brukar ligga. Jag fick lustgas av en annan syster och en barnmorska kom in och gjorde en undersökning och sa: Fint, bebisen är på väg. En läkare kom in på rummet och gjorde ett ultraljud och jag tänkte inte så mycket på det då jag var inne i mitt arbete med värkarna. Det var lite rörigt och oroligt i rummet och strax efter kom en till läkare in med ytterligare en till UL-maskin och sa efter någon minut. - Barnet har inget hjärtslag! Jag fattade inte alls vad han pratade om, vems barn? MITT barn, vår dotter??! – allt i rummet stannade upp....allt förutom förlossningen........

Den 7 maj 2008 kl 04:21 föddes Johanna-Louise den vackraste lillesyster som kan tänkas.

52 cm lång, 3575 gram och massor med hår. Men med stängda ögon och inget hjärta som slår.

Vi vet nu att vår älskade dotter dog av en vanlig förekommande och oftast ofarlig streptokocker-infektion (GBS). Hon smittades och dog under förlossningen, något som läkarna säger inte skall kunna hända hände oss.

Vi frågar oss varje dag varför!?

Forskning kring spädbarnsdöd är nödvändigt för att vi skall kunna ge alla ofödda barn en rättvis chans till ett långt liv!

Vad det är dumt att tro,
att man kan glömma,
och dumt att tro,
att tiden läker såren.
Den stora sorgen-
den är inte sår.
Den är ett frö,
som föll i hjärtats gömma
och gror och växer
till ett träd med åren
och bär en bitter blomning
varje år.

Karl Asplund

Saknaden och sorgen är enorm. Älskade lilla Johanna-Louise du fattas hos oss!

Mamma Linda, pappa Thomas, Storebröderna Hugo & Alexander och lillebror Philip

Bidra till insamlingen

OBS! Från och med 25 maj 2018 fungerar det inte att ge gåvor via sms. Wywallet har avslutat sin tjänst och Sveriges teleoperatörer har inte kommit överens om en ny lösning ännu. Tills ny teknik är tillgänglig på denna sida, så använder vi nu Swish som betalningsalternativ. Vi ber om ursäkt för att det inte fungerar som vanligt just nu, men vi hoppas att den nya tekniken skall vara klar under juni. Stort varmt tack för att ni vill stödja denna insamling, forskningen och Spädbarnsfonden. Ni gör skillnad!


Swishnummer: 900 21 22

Mottagare: Spädbarnsfonden

Meddelande: Solvända

Belopp: Valfritt

Skicka e-post till: kansliet@spadbarnsfonden.se med insamlinsnumret(tresiffrigt som du hittar nedan), din hälsning samt swishat belopp. Det går även bra att skicka sms till 0707773440 med samma information


OBS! SMS-gåvor fungerar inte för tillfället! För att kunna bidra till Solvända via kontantkort krävs att pengar finns på kontantkortet samt att kontantkortet måste vara registrerat. Gäller för alla köp via SMS.


För att skänka 20 kr SMS:a SOLVÄNDA 20 656 till 72 970

För att skänka 50 kr SMS:a SOLVÄNDA 50 656 till 72 970

För att skänka 100 kr SMS:a SOLVÄNDA 100 656 till 72 970

För att skänka 200 kr SMS:a SOLVÄNDA 200 656 till 72 970


Om du skriver in ditt namn efter insamlingens id-nummer kommer det att synas på gåvan. Annars blir din gåva presenterad som anonym.

OBS! Glöm ej mellanslag mellan beloppet och insamlingsnumret, annars hamnar gåvan inte rätt.
Till exempel: SOLVÄNDA 20 682 Kalle EkVi har bidragit

Brorsorna

Fifi Björk

Familjen Witz

Mormor & Morfar

Micke familj

Anonym

Patrik familj

Carole & Micke m familj

Jeanette Holmberg

Familjen Erkén

Familjen Liljelund

Viveca & tjejerna

Sandra Egnefors

fam Alversjö/Larson

familjen Skytt

Anonym

Familjen Lotta m familj

Familjen Garback

Fredrik

<3

Fam Egnefors

/Katja Salén

/Delicia, Patricia, Phoenicia Salén

/Patrik Salén

Fam Segerdahl

Caroline Miöen

Hugo, Alexander och Philip

Thomas & Anneli

Vi älskar och saknar dig! Puss Mamma och Pappa

Vi älskar och saknar dig! Puss Mamma och Pappa

Vi älskar och saknar dig! Puss Mamma och Pappa

Anders & Camilla

vi saknar dig, mamma och pappa

fam Malin Sandell

Mamma Linda

Anonym

Bär vår pin

Vår pin symboliserar blomman Solvända som behöver starkt ljus och värme för att öppna blommorna. Vår pin kostar 50 kronor inklusive porto, insamlade medel går till forskning och information om spädbarnsdöd. Alla gåvor gör skillnad - var med och rädda liv!

Beställ nu

Ge gåva

Tack för att du vill stödja Spädbarnsfondens kampanj Solvända och därmed bidra till forskning om spädbarnsdöd, informationsspridning samt stödverksamhet för drabbade familjer. Var med och gör skillnad, din gåva kan rädda liv!

Skänk en gåva